Kaars en geur logo

Soorten kaarsen

 • Bolkaars: Kaars met een ronde vorm, die vanwege zijn speciale vorm ook vaak alleen gebruikt wordt voor decoratie. Deze kaarsen kunt u hier vinden.
 • Buitenkaars of Outdoor kaars: Zoals de naam aangeeft is deze kaars speciaal voor buiten. Een veel voorkomende vraag is: Kan de buitenkaars ook binnen gebruikt worden? Het korte antwoord hierop is: nee, dat is niet aan te raden. Hier vindt u de reden. Interesse in een buitenkaars? Kijk dan in onze webshop!
 • LED kaars: Een elektrische kaars/kaars op batterijen.Ons assortiment aan LED kaarsen kunt u hier bekijken! Let wel op dat bij sommige kaarsen geen batterijen meegeleverd worden! Of de kaarsen inclusief of exclusief batterijen worden geleverd staat in de omschrijving.
 • Geurkaars: Geurkaarsen geven naast een gezellige sfeer ook nog een lekkere geur door de kamer! Welke geur de kaars geeft, staat vermeld in de omschrijving van de kaars. Deze kaarsen kunt u hier vinden.
 • Kerkkaars: Kerkkaarsen of religieuze kaarsen zijn kaarsen die op één of andere manier gebruikt worden bij het uiten van een geloof. Dit kan gaan om bijvoorbeeld noveenkaarsen/9-dagen branders, devotiekaarsen, of doopkaarsen. Bekijk nu ons assortiment!
 • Dinerkaars: De dinerkaars (ook wel spitskaars genoemd) is een smalle, lange, cilindervormige kaars die bij velen wel bekend is. In tegenstelling tot andere kaarsen is het niet mogelijk deze kaarsen zonder kaarsenhouder te gebruiken; door de vorm van de kaars zal hij omvallen, wat brandgevaar op kan leveren. Vaak wordt gekozen voor een kandelaar om de dinerkaarsen op een erg chique manier tentoon te stellen!
 • Stompkaars: De stompkaars is een veel voorkomend type kaars. De kaars is net als de spitskaars cilindervormig, maar is veel breder en een stuk minder lang. Ons assortiment aan stompkaarsen is hier te vinden!
 • Kaars in glas: Kaars in glas kan in de vorm van een kubus of cilinder voorkomen en door de kaarsenhouder krijgt deze kaars een luxe uitstraling en dus ook vaak veel aandacht. Veel van deze kaarsen zijn ook nog eens geurkaarsen! Hier kunt u ons assortiment van kaarsen in glas bekijken.

Eigenschappen van kaarsen

 • Branduren: indicatie van het aantal uren dat een kaars brand. Denk er wel om dat dit een inschatting is en dus niet exact hoeft te kloppen.
 • Slowlight: Een slowlight kaars is een kaars die een stuk langer brand dan normale kaarsen. Daarnaast heeft een slowlight kaars nog een aantal andere eigenschappen, waarover meer wordt verteld in deze blog. Slowlight kaarsen kunnen besteld worden in onze webshop!
 • Met of zonder kaarsenhouder: Er zijn verschillende kaarsen waarbij al een kaarsenhouder aanwezig is. De meest voorkomende kaars incl. kaarsenhouder is een kaars in glas, maar de kaars kan ook in een (gekleurd) metalen potje zitten. De meeste kaarsen in kaarsenhouder zijn in de vorm van een cilinder of kubus. 

Er zijn geen FAQ categorieën beschikbaar.